Morsdag eller farsdag?


Pappa eller mamma?

For snart ett år siden kom jeg ut som transkvinne. Før det hadde jeg levd livet som mann, som pappa, og feiret farsdagen i november. Søndagen etter eldstemann sin bursdag. I høst var det igjen farsdag. Denne gangen var jeg ikke like lykkelig over å bli feiret som far. Men det er jo ikke til å komme utenom at jeg biologisk sett er deres far. Så hvorfor skulle jeg ikke feire farsdag? Mine barn kaller meg jo også for pappa?

For meg så er dette et problem jeg ikke vet helt hvordan jeg skal håndtere. Jeg kan ikke se for meg at jeg vil bli kalt pappa i all fremtid. Det er så klart opp til barna hva de vil kalle meg, men så snart jeg skifter juridisk kjønn - kan jeg ikke da få lov til å feire morsdag? Det er jo mange som kaller seg mamma eller mor uten å ha født sine egne barn. Kan ikke jeg også?

Jeg vil ikke lenger feires i november, på farsdagen. Jeg er Mia, jeg er kvinne. Jeg vil feires som mor, for jeg er forelder og jeg er kvinne. En ekte far skal være en mann, et mannlig forbilde for barna. Det er en rolle jeg ikke lenger kan fylle. Jeg vil på ingen måte være noen far for mine barn. Hvorfor skal jeg da feires på farsdagen?

Dette er et emne som jeg vet at mange har sterke meninger om. Både transpersoner og cispersoner. Mamma eller pappa er kanskje en av de mest betydningsfulle titlene et menneske kan få. Så jeg forstår godt at mange har sterke meninger om hvem som kan få en slik tittel. Er en adoptivmamma en mamma? Hva med en surrogatmor? Har ikke barn av et lesbisk par to mammaer? Hva med en transmamma? Vil det være naturlig å ha en pappa med pupper og vagina?

Gratulerer med morsdagen til alle mødre!

 

#transkvinne #transseksuell #mamma #morsdag #transmamma

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Mia B

Mia B

37, Oslo

Voksen transkvinne som er mitt i forvandlingen til å bli den kvinnen jeg har brukt hele livet på å fornekte. På denne bloggen kan du følge min prosess og forvandling, få ta del i noe av mitt tidligere liv, og høre om noen av de utfordringene jeg møter på veien.

Kategorier

Arkiv

hits