Den betrodde sjåføren


Klar til å utskrives, ferdig påkledd og med kateteret hengende elegant over skjørtekanten...

I dag ble jeg utskrevet fra klinikken og kjørt til hotellet av klinikkens sjåfør. Humøret var på topp, og jeg gledet meg til å slappe av i den deilige kingsize senga på rommet i 6. etasje med utsikt.

Etter denne lange og krevende operasjonen var kroppen min svært utkjørt. Selv om humøret er på topp fordi jeg kan glede meg over hva jeg har greid å gjennomføre, så har jeg også behov for mental hvile. Jeg trenger rett og slett å kunne la det synke inn over meg hva jeg nettopp har vært gjennom. Være mentalt forberedt på å se resultatet når gipsen fjernes førstkommende tirsdag.

Vel fremme på rommet, etter å ha vagget meg rundt for å installere meg godt til rette i senga, så tok jeg frem veska for å se hva jeg hadde av småsedler til tips. Jeg tenkte nemlig å bestille meg litt mat.

Da oppdager jeg at det mangler 3000 bath (omkring 700 kroner). Penger som jeg er helt sikker på at jeg hadde før jeg reiste til klinikken. Tenk om virkelig noen av sykepleierne har stjålet mine penger mens jeg var i narkose! Det var et solid slag i ansiktet, men etter å ha gjort noen fånyttes forsøk på å ringe klinikken var jeg utslitt og måtte hvile.

Når jeg våknet på ettermiddagen og tenkte gjennom hendelsesforløpet, kom jeg på at sjåføren hadde båret min baggasje fra bilen og opp på rommet. Siden jeg satt i rullestol og heisene er ganske små, så tok han en egen heis opp.

Jeg ringte straks til hotellets resepsjon og forklarte situasjonen. Resepsjonisten tok dette svært alvorlig og sa at de straks skulle se igjennom CCTV opptakene fra heisen. Det er nemlig overvåkning i alle heisene.


Glad jente som er klar til å forlate klinikken i morges. Ikke fullt så glad når jeg forstår at jeg er blitt frastjålet penger av betrodd personale og etterlatt til å klare meg selv fordi Chettawut's personale ikke jobber på lørdager....

Etter dette fikk jeg et sammenbrudd og gråt ustanselig. Kunne jeg virkelig ikke stole på noen her? Selv ikke de som er satt til å ta vare på meg, de som er betrodd til å få legge meg i narkose, de som er betrodd til å passe på meg når jeg ligger her med kateter, gipset underliv og ute av stand til å bevege meg stort? Det var en forferdelig følelse av å hjelpeløshet, langt, langt hjemmefra.

Jeg greide etterhvert å tørke tårene, og skrev isteden et fortvilet blogginnlegg om hendelsen. Om dagen min som hadde gått fra super til søppel på null komma niks.

Omsider ringte de tilbake fra resepsjonen. De hadde gått igjennom CCTV-opptakene, og resepsjonisten spurte for å bekrefte at jeg hadde en oransje bag, og ba meg beskrive vesken min. "Cream white purse" sa jeg. "Ok, madame. Then I think we got something here..."

Det viser seg altså at sjåføren, klinikkens betrodde sjåfør, har stjålet penger fra min veske mens jeg satt i rullestol. Jeg får nemlig ikke lov til å løfte noen ting selv, så jeg er helt avhengig av bærehjelp. Og dette har den stakkars, dumme sjåføren utnyttet. Og stjålet pengene mine for åpent kamera. Ikke så lurt, med tanke på straffenivået i Thailand.

I ettertid fikk jeg høre at hele hotellpersonalet hadde blitt svært opprørt og engasjert over min henvendelse til resepsjonen, og at de hadde samlet seg på videoovervåkingsrommet for å gå gjennom tapene sammen. Der hadde de alle, klart og tydelig, sett at sjåføren tok penger fra min veske og puttet i sin egen lomme. De mistenkte også at dette ikke var første gang, men det var første gang noen hadde sagt klart i fra og bedt dem gå gjennom videoopptakene.

En god følelse å vite at jeg greide å ordne opp i dette, på tross av min fortvilelse og sterkt reduserte tilstand.

Heldigvis fikk denne dagen en lykkelig slutt, og jeg kan sove godt og vite at jeg fortsatt kan stole på de som skal ta vare på meg. Slike hendelser kan dessverre skje, men måten det ble håndtert på gjør meg i alle fall trygg på resten av oppholdet.

Ikke lenge etterpå fikk jeg også en telefon fra klinikkens daglige leder, som ringte for å beklage og informere om at de nå ville ta hånd om sjåføren og forsikret om at jeg aldri skulle se han igjen. I morgen ville både hun og en til fra ledelsen komme å besøke meg på hotellet for å komme med en ordentlig beklagelse og få ryddet opp i dette.

Selv om dette føltes svært tungt når det stod på, så er jeg veldig glad for at både hotellet og klinikken håndterte dette såpass profesjonelt og løste krisen raskt. Jeg er ikke så sikker på at dette hadde blitt løst overhodet hvis vi var på norsk jord...

Og det blogginnlegget jeg skrev i fortvilelse? Vel, det synes jeg ikke er verdt å spare på, så det slettet jeg.


En mett og trett, men tilfreds jente klar for natta. Da gjenstår det bare å tømme urinposen og pusse tenner...

6 kommentarer

Christine

14.01.2017 kl.23:15

Er vel halv fem om morgenen der nede nå og sikkert mer når du våkner. God morgen om du leser dette. :)

Så utrolig kjipt at folk ikke er ærlige. Liker at du har litt medfølelse for han som gjorde noe dumt. Men igjen, det er jo ikke noe annet å gjøre. Det vil jo bare skje med noen andre om ingen sier ifra. :-/

Du har så du klarer deg rent praktisk vel?

Mia B

15.01.2017 kl.15:03

Christine: Ja, herregud, det er bare snakk om 700 kroner men det var den trygghetsfølelsen som plutselig forsvant. Når jeg ikke kunne vite om jeg kunne stole på de som var satt til å ta vare på meg...

Veronica Rona Thomassen

14.01.2017 kl.23:17

Så bra det ordnet seg til slutt og du ser mer happy ut her enn etter det første innlegget som du slettet. Lykke til videre og gleder meg til oppdatering, regner med det kommer? God helg!

Mia B

15.01.2017 kl.15:07

Veronica Rona Thomassen: Tusen takk, Veronica. Ja, jeg synes egentlig ikke det var noe særlig å ha det forrige innlegget stående - jeg vil ikke at dette skal være noen sutreblogg. Akkurat da hadde jeg fått en skikkelig smell, var redd og usikker fordi jeg ikke visste hvem jeg kunne stole på. Men så skjedde det mer i kulissene enn jeg kunne håpe på, og hotellet viste virkelig at de tok dette på alvor. Det er jeg så utrolig glad for.
Og takk, jeg har hatt en absolutt helt brukbar helg. Det er søndag kveld og leggetid her nå, så bare to netter og en dag igjen til jeg skal av med packeren og får se resultatet!!! OH YES!!! Ha en super søndag hjemme i Norge :)

Luna

16.01.2017 kl.21:48

Huff. Så fælt å drive å utnytte, og stjele fra folk i en forsvarsløs posisjon på den måten. Bra det ordna seg.

Mia B

17.01.2017 kl.02:09

Luna: Det er dessverre en del mennesker som mangler fullstendig moral. Jeg har fått noen kommentarer fra folk som sier at jeg må jo forstå at det er annerledes her i Thailand, det er en enorm fattigdom. Men denne sjåføren var ikke fattig, han hadde jobb og det finnes ingen unnskyldning i verden til å stjele i mine øyne. Jeg har gjeld til oppover ørene, hvis jeg skulle betalt alle låneavdragene mine så hadde jeg hatt 1500 kroner igjen å leve for. Til alt. Husleie, alle regninger, mat osv... Da burde vel jeg kunne stjele av folk i rullestol? Nei, det er ikke sånn det fungerer...

Skriv en ny kommentar

Mia B

Mia B

37, Oslo

Voksen transkvinne som er mitt i forvandlingen til å bli den kvinnen jeg har brukt hele livet på å fornekte. På denne bloggen kan du følge min prosess og forvandling, få ta del i noe av mitt tidligere liv, og høre om noen av de utfordringene jeg møter på veien.

Kategorier

Arkiv

hits