Til Semir


Originalt bilde: © Can Stock Photo / yuran78

Ja, du vet hvem du er. Du, den eneste som har postet negative kommentarer til meg. Du synes jeg er ekkel. På bakgrunn av det du har lest i denne bloggen. Det er greit, jeg tar meg ikke nær av det. Du får meg til å le med dine barnslige og teite kommentarer på Facebook. Dessverre ligger det tydeligvis noe mer bak, enn at du bare er litt teit og barnslig. Jeg kan også være teit og barnslig, mye mer enn det du har vist her. Da pleier folk å le bittelitt og be meg slutte. Jeg har ikke bedt deg slutte, for i det offentlige rom så skal du få ha ytringsfriheten din i fred, akkurat som jeg har min.

Det som gjør meg trist, det er å se mine egne fordommer bli bekreftet. Jeg liker å se meg selv som fordomsfri, og jeg jobber hver dag med å slippe fri fra fordomsfulle og forutinntatte tanker. Men ingen har vel klart å leve et fullstendig fordomsfritt liv. Vi har vel alle gjort oss opp noen meninger på enkelte områder som kan karakteriseres som fordomsfulle.

Jeg har alltid tenkt at idretten, spesielt fotballen, må være et av de mest fordomsfulle stedene å befinne seg for homofile, lesbiske, bifile og transpersoner (LHBT). Det samme har jeg tenkt om forsvaret eller militæret, både i Norge og alle andre land i verden.

Nå kjenner jeg ingen personlig som driver verken med idrett på høyt nivå, eller er yrkesmilitære. Men jeg har tenkt at dette sikkert bare er en oppfatning jeg har fra gammelt av. Det er sikkert ikke så ille nå. Men jeg har jo aldri fått det direkte avkreftet heller, ettersom jeg ikke kjenner noen personlig. Jeg har bare måttet forholde meg til offentlige uttalelser.

Du bekrefter dessverre mine fordommer om fobiske og nedlatende holdninger mot LHBT-personer. Både innen idretten og innen forsvaret.

Du har på din Facebookprofil oppgitt at du har jobbet for FC Barcelona, og at du har studert ved "Euro-NATO Joint Jet Pilot Training". Jeg går derfor ut i fra at du har en utdannelse som jagerflyger på høyt nivå. Men det kan jo selvsagt bare være skryt, kanskje du aldri har satt dine ben i et jagerfly. I alle fall vil jeg slå fast at du trivdes i militæret og var på hjemmebane her.

Nå jobber du for en fotballspiller som heter Ronaldinho Gaúcho, hvem nå det er. Han spiller visst for FC Barcelona. Mulig han er kjent, ikke vet jeg. Dere gikk på Ullern videregående sammen. Jeg kjenner flere som har gått der, så jeg vet at holdningene ikke kommer derfra.

Men på tross av at du har bekreftet mine fordommer mot dere som er involvert i toppidretten, og dere som synes militæret er et flott sted å være, så velger jeg fortsatt å tro på det gode. Jeg velger å tro at du er en ensom ulv, som ikke engang klarer å bite særlig fra deg. Får meg nesten til å tenke at det er greit med fellingstillatelse på ulv.

Men jeg ønsker ikke at noen skal felle deg, jeg ønsker at du skal bli opplyst. At du skal slippe fri fra dine fordommer. Livet er så mye bedre hvis du prøver å smile og være glad, og akseptere alle mennesker slik de er. Spre det positive, spre glede. Jeg ønsker deg et godt liv, og et godt liv får du ikke når du er full av fordommer. Da møter du en verden full av mennesker du ikke liker, kun basert på din egen forutinntatthet. Det må jo være en trist tilværelse?

Klem fra Mia 

8 kommentarer

Lettpåtå

21.01.2017 kl.10:41

Jeg har tjenestegjort et par omganger i Forsvaret, og det var åpne homofile flere steder. Folk visste at den og den var homofil og hadde mannlig samboer, og det var ikke noe tema. Det er snakk om alt fra menig til nestkommanderende i en bataljon. For 30-40 år var dette sikkert en issue, men fra da jeg var inne første gangen ved årtusenskiftet tror jeg ikke dette har vært tema overhodet.

Det er tvilsomt at et nett-troll med kommentarer som du beskriver er jagerflyger. På Internett kan du jo være den du vil...

Mia B

21.01.2017 kl.13:01

Lettpåtå: Glad for å høre det! Takk for at du kan avkrefte det jeg ikke ville tro uansett :)

Christine

21.01.2017 kl.13:46

Sier ikke at det gjelder Semir, kjenner han ikke. Men her er litt om kjønns-skapet og det merkelige symbioseforholdet det har til hat blandt enkelte. Spesiellt de som henger seg veldig opp i den knøttlille biten av befolkningen som er oss transfolk.

Militæret er ett av de veldig typisk maskuline områdene i samfunnet som transkvinner dypt i skapet søker seg til for å "manne seg opp". Mannfolk blir jo fascinert av sånt, men vi tar det enda et hakk videre. Vi går jo rundt som falske menn hele livet og vi merker det som mangler hver eneste dag. Da må det kompenseres. Var statistisk merkbart flere av oss i militæret enn i den øvrige befolkningen. Gå til google images og søk "feral lady timeline" (Fra stor tøff soldat til bad ass valkyrie :) ), er mange som henne der ute. Pumper jern dagen lang og gjør de mest macho ting man kan tenke seg, men det hjelper ikke i lengden.

Det tusser også av bitre og sinte versjoner av oss rundt på ymse forumer mange vil kalle høyeekstreme ekkokammer. Hatet blir på en måte en motgift mot de for dem uakseptable trans-følelsene. Men det er fortsatt gift de gulper i seg...

Om man bruker store deler av dagen sin på å få transfolk til å føle seg kjipe så burde det ringe noen bjeller. Men igjen, det er jo å konfrontere det utenkelige.

Jeg tenker bare automatisk enten skaptilfelle eller fethisjist som ikke vil vedkjenne sine egne lyster når jeg ser noen som er påfallende opphengt i transfolk, det kan ta form på både overdrevent negativt eller positivt vis. Det som røper de er intensiteten i følelsene bak og frekvensen de poster med. Er jo tross alt ikke så vanskelig for oss lenger frem i løypa å gjette seg til hvor ruta går for de bak i sporet. Been there done that...

Så chill med hatet, det får bare folk til å tenke at man er skaphomo eller noe. Slapp av de tenker ikke at man er trans om man glemmer seg og gjør noe feminint. Femi + mann = homo i mange folks hode.

"Motkompensering" gir ingen maskuline plusspoeng i dagens samfunn, det gir heller minus. Man vil jo distansere seg. Disse homsene, transene eller hva enn man ikke liker, det er jo ikke meg!!! Men det fungerer helt motsatt i andres øyne. Fler og fler begynner å kjenne det igjen. Og da har man jo allerede dummet seg ut... Forrådt av seg selv.

Den mot-adferden funket på nittitallet, men nå ser tilogmed gutta i gjengen gjennom skuespillet man setter opp. Før så lo de rått med deg når du sa hvor ekkelt ditt og datt var, men i disse post-SKAM-tider så himler de bare med øynene og spør om man ikke er homo selv. Så blir man sint og roper at det er man da absolutt ikke! Men da har jo kraften i motsvaret allerede røpet det egentlig svaret. Kanskje man tilogmed glemte seg et øyeblikk og sa det litt som ei kjerring. Så kikker de på hverandre og ler blant seg seg, uten at man skjønner hvorfor de gjorde det.

Om man vil fly under radaren så er trikset å ikke gjøre så mye ut av seg. ;-)

Mia B

21.01.2017 kl.17:09

Christine: Ja, nå kjenner jeg meg ikke særlig igjen i det du beskriver, men det skjer sikkert. Har alltid bare vært meg selv etter som hva jeg trodde var meg selv, men levde i fornektelse lenge. De fleste jeg snakker med har jeg inntrykk av at har vært heller litt femi fra starten enn å forsøke å kompensere, men så har jeg egentlig ikke kjennskap til bakgrunnen til å så mange transpersoner. Det blir gjerne ikke noe stort tema når vi møtes :P

mairho

21.01.2017 kl.14:31

Har lest kommentarene hans, og de er motbydelige... Stå på Mia, du er kjempetøff <3

Mia B

21.01.2017 kl.17:11

mairho: Takk Maria. Jeg synes vel ikke engang de er motbydelige, det vitner vel om en som ikke har det helt greit med seg selv. Og det er jo bare trist.

mariajeanette

21.01.2017 kl.18:11

Jeg synes det er fantastisk at du skriver så åpent om både den store(og ikke minst fantstiske) operasjonen din, livet ditt osv osv, jeg bare elsker bloggen din (og håper du fortsetter å skrive LENGE framover).

Det jeg derimot synes er MOTBYDELIG er at disse stygge små drittsekkene må komme å skrive sånne ting som han der gjorde! -.-'

Stå på videre, Mia! Du er et fantastisk, nydelig og herlig menneske som fortjener ALT du har oppnådd nå <3 :)

stor klem fra Mariajeanette <3

Mia B

22.01.2017 kl.07:33

mariajeanette: Tusen takk Mariajeanette. Jeg er forberedt på å møte mennesker som synes det er skummelt med det ukjente, og som kan finne på å uttrykke seg negativt om meg. Eller så kan det jo også hende at dette slett ikke er ukjent for Samir, at han egentlig er hun, men ikke vil vedkjenne seg det ??

Skriv en ny kommentar

Mia B

Mia B

37, Oslo

Voksen transkvinne som er mitt i forvandlingen til å bli den kvinnen jeg har brukt hele livet på å fornekte. På denne bloggen kan du følge min prosess og forvandling, få ta del i noe av mitt tidligere liv, og høre om noen av de utfordringene jeg møter på veien.

Kategorier

Arkiv

hits